wait please
شکیبا باشید
Loading
Loading
علی دهباشی 18 خرداد 1391

 

ماجرای قلم بازی ما قصه ای است که باز می گردد به سال ششم ابتدایی ، آن زمان معدل بالایی آوردم و با پدرم برای خرید یک قلم و خودنویس به قلم فروشی در خیابان جمهوری فعلی روبه روی هتل نادری نزد آقای لطیفی رفتیم ؛ اما آقای لطیفی گفت این بچه است و خریدن خودنویس برایش زود است ؛ من هم نشستم کف مغازه و گریه سر دادم که دل لطیفی و پدرم به رحم آمد و منجر به این شد که آخر قلم و خودنویس سناتوری را به 45 ریال خریداری کردیم و من از آن روز تا به امروز شوق قلم و خودنویس را حفظ کردم و هیچ چیز برایم لذت بخش تر از این نیست که انگشتانم جوهری شود.

تا امروز هرکدام از نوشته هایم را به یک قلم می نویسم ، مقالات با یک قلم ، نامه ها با یک قلم و . . .
کار به جایی رسید که گاهی هزینه قبض های آب و برق و تلفن را بابت هزینه خرید قلم و خودنویس جدید می دادم و با آمدن قبض بعدی قضیه برملا می شد. هنوز هم مثل همان زمان ذوق ، شوق و همان عجله را در داشتن خودنویس دارم . هیچگاه روزی را سپری نکردم که حداقل سه قلم و خودنویس در جیبم نباشد ، در سفرهای خارجی هم نان باگت با آب خوردم تا بتوانم یک قلم و خودنویس تهیه کنم . البته حادثه ای باعث شد تا روزی نیمی از خودنویس هایم را بفروشم ، پیش از آن تعداد خودنویس هایم متجاوز از 800 خودنویس بود اما حال حدود 400 خودنویس دارم .
شوق خودنویس در سال های بعد مرا یک مجموعه دار کرد ، به صورتی که به دنبال قلم بزرگان رفتم ، برای به دست آوردن قلم هایشان جستوجو کردم ، به قلم فروشی رسیدم که بیشتر بزرگان از او قلم می خریدند و او خاطرات خود از شخصیتها و مشتریهای قلم و خودنویس هایش را برایم باز می گفت .

دکتر محمد مصدق یکی از مشتریانش بود و همیشه خودنویس پارکر 51 می خرید.

او می گفت :

""هرچه تلاش کردم او را قانع کنم تا خودنویس کراس به او بفروشم موفق نشدم و مصدق تنها با پارکر 51 نوشت .""

دکتر تفضلی در یکی از آباد ی های اطراف کمبریج زندگی می کرد ، برای همین در یکی از کنفرانس هایی که به آنجا رفته بودم ، پرسان پرسان و زیر باران شدید منزلش را یافتم و در زدم . با مجله ما آشنا بود ، وقتی ماجرای قلم بازی هایم را شنید ، خودنویس هدایت را به من اهدا کرد و گفت:

""این همان جوهری است که صادق هدایت آخرین بار پر کرده بود و اکنون در آن خشک شده است.""

 

Asghar Latifi & Ali Dehbashi _ اصغر لطیفی و علی دهباشی

به این ترتیب قلم و خودنویس های دیگر نویسندگان را هم جمع آوری کردم. در سالهای بعد خودنویس افرادی مانند نصرت کریمی ، عبدالحسین زرین کوب و جلال الدین آشتیانی به دستم رسید. برخی وصیت کردند که پس از مرگ خودنویس شان را داشته باشم و عده ای نیزدر زمان حیات خود قلم هایی که با آن کتا ب های خود را می نوشتند ، به من اهدا کردند. اگر روی خودنویس اسمی هک شده بود که هیچ ، اما اگر اسمی نداشت ، گواهی می نوشتند ، این قلم را برای کلکسیون اهدا می کنند. صادق چوبک ، هنگامی که به برای دیدنش رفتم 20 سالی می شد که با مشکل کمبود بینایی رو به رو بود و دیگر نمی نوشت ، حتی نامه هایش را تقریر می کردند و او تنها امضا می کرد. پس از درگذشتش قدسی چوبک قلم و خودنویس صادق را در میان وسایلش پیدا کرد و به همراه نام هایش برایم فرستاد ، در آن نوشته بود:
""او خود خواسته است ، خودنویسش را برای شما بفرستم.""


خاطرات زیادی از این قلم ها و پیگیریهایی که در آن سالها کردم ، دارم. روزی نیز در مصاحب های در این مورد گفتم ، دوست دارم خودنویس فریدون آدمیت را داشته باشم . بعد از آن آدمیت به من گفت:

""تو اگر خودنویس من را می خواستی چرا به خود من نگفتی و در روزنامه ها نوشتی !""
 به همین شکل خودنویس پارکر خود را که با آن کتابهایش را نوشته بود ، به من اهدا کرد .

 

ALi Dehbashi - علی دهباشی


درحال حاضر نیز در تدارک سایتی به نام دوستداران قلم هستم در این سایت عکس هایی از این مجموعه را به نمایش خواهم گذاشت.
کمپانی مونبلان نیز مجموعهای دارد که به یاد نویسندگان بزرگ جهان مانند داستایوفسکی ، توماس مان ، کافکا و شکسپیر میسازد . در این مجموعه امضای این نویسندگان روی خودنویس هایی با طراحی خاص و با توجه به شخصیت این افراد هک میشود . این خودنویس ها به تعداد محدود و به همراه شماره شناسنامه و در قالبی زیبا تولید می شود . دو سال است که با این کمپانی وارد مذاکره شده ایم تا صادق هدایت را نیز به مجموعه نویسندگان جهان اضافه کنیم و در حال حاضر نیز طرحها و کارهای اولیه این کار را انجام داده ایم . زیرا طراحی این قلم ها به گونه ای است که شخصیت آن نویسنده در طراحی نشان داده میشود و هر طرح متناسب با روحیه نویسنده است و امیدواریم به زودی نام صادق هدایت به همراه امضایش روی این خودنویس ها قرار گیرد. شما بدانید این همه ای که گفتیم از علاقه و شوق ما به قلم است.

 --- علی دهباشی ---

90/3/19

 

گروه پارکر لطیفی مرجع تخصصی فروش و تعمیرات نوشت افزار در ایران

گروه پارکر لطیفی با ارائه ی برترین و معتبرترین برندهای نوشت افزار دنیا، و ارائه ی خدمات پس از فروش آن ها، این امکان را برای مشتریان خود فراهم آورده است تا صاحب بهترین ها باشند و با خاطری آسوده درباره ی کیفیت و اصالت نوشت افزار مورد نظرشان، به خرید آن ها بپردازند.

 

شماره تماس با شرکت: 02166702832 (10 خط)
آدرس شرکت: خیابان جمهوری، خیابان بابی ساندز، پلاک 2 و 4 ، پارکر لطیفی
ساعت کار فروشگاه:  09:00 صبح لغایت 14:00 و 16:00 عصر لغایت 19:30
مدرک عضویت در انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی فروشگاه اینترنتی پارکرلطیفی
مدرک ساماندهی فروشگاه اینترنتی پارکرلطیفی
Bank Pasargad
© کلیه حقوق معنوی وب سایت متعلق به گروه نوشت افزار پارکر لطیفی می باشد. طراحی شده توسط طراحی فروشگاه اینترنتی داتک
شکیبا باشید ...